El consum de pa pot millorar la salut cardiovascular


recercapaEl consum diari de pa pot tenir un efecte positiu en el sistema cardiovascular. A aquesta conclusió ha arribat un estudi liderat per Rafael Llorach, membre del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació de Torribera de la UB i per la professora Cristina Andrés-Lacueva, cap del Grup de Recerca de Biomarcadors i Metabolòmica Nutricional i dels Aliments de la UB.

Segons l’estudi, promogut per la plataforma Pa cada dia, el consum diari de pa, sobretot  integral,  millora el perfil lipídic i en conseqüència el sistema cardiovascular, augmentant el nivell de colesterol HDL (bo) i reduint-ne  el de LDL (dolent).

La recerca, a més, ha permès identificar els potencials factors metabòlics relacionats amb aquests efectes beneficiosos, i que poden ser determinants per a una millor salut cardiovascular.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments, Ciència, Farmàcia, Recerca i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.