Novetats a PubMed i PMC


PubReaderPubReader. Es tracta d’una aplicació que permet una lectura més còmode dels articles dipositats a PubMed Central (PMC), el repositori d’accés obert del US National Institutes of Health’s i la National Library of Medicine. Ha estat dissenyada especialment per als dispositius mòbils (tabletes o smartphones), tot i que també està disponible per a ordinadors. Funciona amb els navegadors més habituals (Safari, Chrome, Mozilla i Explorer).

Per tant, disposem de diferents opcions per llegir els articles: directament al web, descarregant el PDF, llegint-los amb PubReader des del web, i també descarregant el format ePub per llegir amb un lector de llibres electrònics ( versió beta). Les avantatges del PubReader són:

  • Visualització del text en dues pàgines (imitant l’aspecte d’un llibre imprès)
  • Opcions de navegació diverses
  • Gràfics i taules sempre accessibles (independentment de la seva ubicació en el text).

PubReader

Navegadors disponibles per a PubMed i altres pàgines del NCBI. A partir de gener de 2013 NCBI no donarà més suport a Explorer 7 ni a Mozilla 3. Per tant, us recomanem que actualitzeu habitualment les versions dels vostres navegadors. Més informació aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, Novetat destacada, Recerca, Revistes i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.