Nou reglament comunitari de qualitat dels productes agroalimentaris


dopEl Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) va publicar el passat mes de desembre un nou reglament sobre la qualitat dels productes agrícoles i alimentaris. La reglamentació recull en un únic document jurídic els diferents règims de qualitat europeus, amb la intenció d’esdevenir un marc per a la protecció i la promoció de la qualitat dels productes agroalimentaris i simplificar-ne i clarificar-ne els aspectes de procediment i protecció.

El nou reglament revisa la DOP  (Denominacions d’Origen Protegides), la IGP (Indicacions Geogràfiques Protegides) i la ETG (Especialitat Tradicional Garantida), modificant-ne alguns aspectes com escurçar el temps de tramitació de les sol·licituds de registre, la descripció del paper de les agrupacions sol·licitants (productors i elaboradors) en relació amb la vigilància, la promoció i la comunicació, així com la voluntat de reforçar el nivell de protecció de les indicacions registrades.

També cal destacar la creació d’un nou règim que permetrà reservar termes de qualitat que es refereixin a característiques que donin valor afegit als productes (en l’actualitat només hi ha una única menció, la de “producte de muntanya”).

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments, Farmàcia, Legislació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.