Fi de l’experimentació animal en productes cosmètics


Timeline ban animal testingA partir d’avui 11 de març del 2013 ha quedat prohibida la venda a països de la Unió Europea de qualsevol producte cosmètic que contingui ingredients que hagin estat provats o experimentats en animals, independentment de si es disposa o no de mètodes d’experimentació alternatius. És la fi d’un procés en aquesta direcció, que va començar l’any 2004, on va quedar prohibida l’experimentació en animals de productes cosmètics. Cinc anys més tard, la prohibició es va estendre als ingredients o combinació d’ingredients per fabricar cosmètics. A la infografia que acompanya l’entrada podeu veure tota la línia del temps d’aquesta regulació.

Tot i que encara no s’han trobat alternatives que reemplacin tots els mètodes experimentals en animals, la Comissió Europea ha decidit mantenir aquesta data i promoure la investigació per trobar aquestes alternatives.

Si voleu més informació, podeu consultar el portal del marc legal europeu dels productes cosmètics, on trobareu tota la informació relacionada, així com la directiva aplicable al respecte.

I si necessiteu més recursos sobre el tema, consulteu la Subguia temàtica de dermofarmàcia i cosmetologia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Ciència, Legislació, Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.