Dia Internacional de la Felicitat


Doncs sí, encara que costi una mica de creure, avui ho és. El 28 de juny del 2012, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el dia 20 de març com a Dia Internacional de la Felicitat, entenent que la recerca de la mateixa és un objectiu fonamental de tots els éssers humans. Mitjançant la resolució 66/281, remarca la importància que es reconegui aquest fet als objectius de les polítiques públiques.

L’any 2007, el Dr. Adrian White, psicòleg social de la Universitat de Leicester, va publicar l’estudi A global projection of subjective well-being: a challenge to positive psychology?, on mostrava el grau de satisfacció amb la pròpia vida als diferents països. Aquest estudi mostrava que els factors més fortament relacionats amb el grau de satisfacció subjectiu eren la salut, la riquesa i l’accés a l’educació bàsica. Així va elaborar el primer “mapa de la felicitat”.

Mapa de la felicitat

Feliç dia!

Aquesta entrada s'ha publicat en Salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.