Novartis perd a la Índia el cas contra la indústria de fabricants de genèrics


Aquesta setmana, tots els mitjans de comunicació i organismes relacionats s’han fet ressò de la notícia: el Tribunal Suprem indi ha denegat el recurs de Novartis contra els fabricants indis de medicaments genèrics, és a dir, que ha estat rebutjada la demanda de patent pel medicament mesilato de imatinib (fàrmac anticancerós comercialitzat amb el nom de Gleevec). Aquesta batalla legal va començar fa més de cinc anys (ja en parlàvem llavors des d’aquest blog). Com és sabut, és una qüestió complexa amb implicacions ètiques i morals i amb conseqüències en el desenvolupament econòmic i social, el model de recerca farmacèutica i l’accés a la salut. De ben segur que el debat continuarà obert, però aquesta sentència representa un precedent destacat per a altres demandes similars actualment obertes.

Us deixem amb una breu selecció d’enllaços que reflecteixen les reaccions dels organismes i agents implicats:

Finalment, esmentar que aquest proper diumenge 7 d’abril, el programa de La Sexta Salvados –presentat per Jordi Évole- abordarà el tema de la indústria farmacèutica, en el qual probablement es plantejarà aquest debat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Ciència, Farmàcia, Notícies, Salut i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.