La mort al S.XX


SkullFins el proppassat 24 de febrer es podia visitar a Londres l’exposició Death: a self-portrait, amb tota mena d’objectes relacionats amb la mort del col·leccionista Richard Harris. Una de les peces exposades va ser però un encàrrec fet a l’escriptor, dissenyador, periodista de dades i autor del web Information is beautiful, David McCandless. L’encàrrec consistia en una visualització de les principals causes de mort al llarg del S.XX.

Resulta interessant veure que el major nombre de morts el causen les malalties no contagioses, essent les malalties cardiovasculars les més mortals. D’altra banda, d’entre els tres càncers més mortífers, trobem en primer i tercer lloc respectivament els de pulmó i fetge, que com podeu veure estan relacionats amb les morts produïdes pel tabac i l’alcohol.

Les fonts d’informació principals per la realització d’aquesta obra provenen dels informes de mortalitat de l’OMS, de les estadístiques de mortalitat de l’OCDE i del British Medical Journal, però també d’altres de secundàries, totes elles consultables a través d’aquest document.

Imatge: inkedforlife

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.