Dia Mundial Sense Tabac


Avui se celebra el Dia Mundial Sense Tabac. La finalitat d’aquesta jornada és conscienciar dels perills que comporta el tabaquisme per a la salut. Segons la OMS, una de cada deu persones moren cada any a tot el món per causa d’aquesta addicció, un 10% de les quals són fumadores passives.
El lema d’enguany és la «Prohibició total a qualsevol forma de publicitat o patrocini  del tabac». Aquesta prohibició està recollida en l’article 13 del CMCT  (Conveni Marc per al Control del Tabac) i la OMS promou la seva aplicació a tots el països.
A Catalunya, segons l’Enquesta de Salut 2010-2014, una quarta part (25,4%) de la població fuma diàriament i un 3,1% ho fa ocasionalment. Per sexe, els homes (34,2%) fumen més que les dones (22,9%) a tots els grups d’edat. En els homes s’observa una major prevalença de fumadors en nivells socioeconòmics més baixos, patró que no es reprodueix en les dones.
La bona notícia d’aquestes dades és que cada vegada més persones deixen de fumar: la proporció d’exfumadors (21,8%) s’ha incrementat considerablement respecte a l’any 2006 (19,7%). Una manera de fer-ho és demanant consell al teu farmacèutic o acudint al teu C.A.P.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Salut i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.