Investigadors de la UB confirmen els efectes neuroprotectors de l’activació de la proteïna sirtuïna 1 en ratolins amb Alzheimer


Dra._Pallxs_FACULTAT_DE_FARMxCIAUn estudi liderat per la Universitat de Barcelona ha descrit un mecanisme clau en l’evolució de la malaltia d’Alzheimer. En concret, l’activació de la proteïna anomenada sirtuïna 1 en ratolins model amb malaltia d’Alzheimer del tipus familiar té efectes neuroprotectors, segons l’estudi publicat a la revista científica Journal of Alzheimer’s Disease. El treball, basat en la tesi doctoral de l’investigador David Porquet (UB), descriu per primera vegada la via completa de la sirtuïna en aquest model murí i ha estat dirigit per la professora Mercè Pallàs, del Departament de Farmacologia i Química Terapèutica de la Facultat de Farmàcia de la UB. També col·laboren en l’estudi l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).
Més informació:

  • Al catàleg del CRAI de la UB. Buscant per matèria Malaltia d’Alzheimer
  • Accedint des del catàleg del CRAI de la UB a l’article resultant d’aquest estudi publicat a la revista Journal of Alzheimer
  • Llegiu la notícia completa al web de la UB

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, Farmàcia, Recerca, Revistes i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.