Drug Information Portal


La National Library of Medicine dels Estats Units és la creadora i responsable del manteniment d’un gran nombre de bases de dades amb informació que cobreix tots els àmbits de les ciències de la salut. Entre elles, la més coneguda és PubMed. Però també ens ofereix altres recursos més especialitzats, com per exemple del que avui parlarem, el Drug Information Portal.

Aquest portal o lloc web, tal com se’ns indica al seu sots-títol, ens ofereix accés ràpid a informació de qualitat sobre medicaments. Elabora una selecció d’informació rellevant sobre medicaments provinent de diferents recursos tant de la National Library of Medicine però també d’altres agències i organismes estadounidencs, com ara la US Food and Drug Administration (FDA) o els Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

A través del seu cercador, proporciona una passarel·la de cerca i recuperació de la informació provinent d’aquestes diferents fonts:

Cercador Drug Information PortalTambé podem consultar els diferents recursos per separat, a través dels menús del portal. Aquests estan categoritzats, d’una banda, temàticament i d’altra, pel tipus de públic al que van adreçats o pel tipus de recurs que són. Així podem trobar recursos per pacients, per professionals de la salut, per investigadors, per bibliotecaris, per docents i estudiants o per grups de població. I també recursos per medicaments de prescripció, suplements dietètics, drogues d’abús o medicaments en fase experimental.

Els medicaments es poden cercar pel seu nom comercial o la seva denominació genèrica, tant individualment com per categories. De cadascun se’ns ofereix un resum del tipus de medicament, l’ús que se’n fa i la seva eficàcia, la seva estructura i altres noms que pot tenir, així com enllaços a les diferents fonts que cobreixen altres aspectes, com per exemple els toxicològics:

registre Drug Information Portal

Tot i ser un recurs d’informació d’alta qualitat, cal tenir present que el seu àmbit geogràfic és principalment els Estats Units, tot i que es puguin localitzar medicaments d’arreu del món.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Webs i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.