Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics


EAAD web badge

Avui és el Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics. Ús recomanem l’excel·lent i extens lloc que ha elaborat el grup Días Mundiales De. En aquest lloc trobareu una gran quantitat de recursos d’informació sobre els antibiòtics, el seu ús, el seu mal ús, resistència als mateixos, etc., a través de llibres, revistes, articles de PubMed, materials audiovisuals, dades estadístiques, infografies i fins i tot un apartat dedicat a jocs, que es poden jugar en línia o baixar al nostre dispositiu mòbil.

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona també dedica un apartat a aquests medicaments i al seu ús adequat al seu web de salut El farmacéutico online.

Per últim, a diferents CRAI Biblioteques comptem amb un fons de gairebé 300 obres sota la matèria Antibiòtics.

Esperem que tots aquests recursos us resultin d’utilitat. Fer servir els antibiòtics de manera correcta és molt important, ja que com assenyala la Unió Europea “fer servir amb prudència els antibiòtics pot ajudar a detenir el desenvolupament de bacteris resistents i a aconseguir que els antibiòtics mantinguin la seva eficàcia per les properes generacions“. El farmacèutic és el professional de la salut que us pot aconsellar millor per fer un bon ús d’aquest i qualsevol altre medicament.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Medicaments i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.