Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA


WAD2014_logo-en

Avui 1 de desembre es celebra el Dia Mundial contra la SIDA. Un any més es posa de relleu la necessitat de la prevenció i la importància de la recerca per tal de trobar-ne una cura.
La campanya mundial d’aquest any es centra en la necessitat d’escurçar la bretxa pel que fa a l’atenció sanitària i al tractament de la malaltia entre les persones contagiades arreu del món. Només un 37% dels adults que conviuen amb el virus del VIH tenen accés al tractament amb antiretrovirals. Així mateix, només un 27% rep la medicació necessària per salvar les seves vides.
Segons les últimes dades de l’informe del Ministerio de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Vigilancia epidemiológica del VIH/SIDA en EspañaCatalunya, amb una xifra que supera les 8.000, és la comunitat autònoma on hi viuen més persones amb VIH. Aquest informe també destaca que des de l’any 2008 han augmentat els casos de contagi per transmissió sexual entre homes.
Aprofitem aquesta data per recordar-vos que a les biblioteques del CRAI de la UB hi trobareu més de 530 documents sobre la “matèria” SIDA i tindreu accés a 39 revistes centrades en aquesta temàtica.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Salut i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.