Real Farmacopea Española i Formulario Nacional: noves edicions


Real Farmacopea EspañolaEl passat 21 de gener el BOE publicava l’Orden SSI/23/2015, de 15 de enero, por la que se aprueba la quinta edición de la Real Farmacopea Española y la segunda edición del Formulario Nacional. El CRAI Biblioteca de Farmàcia ha adquirit ambdues obres, disponibles exclusivament en format electrònic.

La Real Farmacopea Españolaés el compendi legal de qualitat dels medicaments, codi de referència per tots els àmbits relacionats amb els medicaments. Recopila les normes específiques, redactades en forma de monografies, que descriuen la qualitat física, química i biològica que han d’observar les substàncies medicinals i excipients destinats a l’ús humà i veterinari, així com els mètodes analítics per al seu control.” Conté de manera íntegra la versió espanyola de la 7a edició de la Farmacopea europea. Aquest contingut es desenvolupa a través de més de 2100 monografies sobre principis actius i excipients, 25 monografies generals sobre grups de medicaments, 32 monografies sobre les diferents formes farmacèutiques, 300 monografies sobre productes biològics i més de 3000 textos suplementaris, organitzats de la següent manera:

Sumari Farmacopea Espanyola
D’altra banda el Formulario Nacional, editat per primer cop en una versió electrònica, “conté les formules magistrals tipificades i els preparats oficials reconeguts com medicaments, les seves categories, indicacions i les matèries primeres que intervenen en la seva composició o preparació així com les normes de correcta preparació i control d’aquells.”

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Medicaments, Novetat destacada, Recursos electrònics i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.