Dia Mundial de la Salut 2015: Innocuïtat dels aliments


World Health Day 2015Des de 1950, cada 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut i enguany està dedicat a la innocuïtat dels aliments. A la pàgina web de l’OMS es posa de relleu que aquesta és una qüestió fonamental per a la salut pública que afecta totes les etapes de la cadena alimentària.

A nivell internacional, la font de referència fonamental en aquest àmbit és el Codex Alimentarius, una recopilació de normes, directrius i còdexs de pràctiques sobre aliments que abasten els principals aliments i processos.

Al web també trobareu el Manual sobre las cinco claves para la inocuidad de los alimentos, de 2007, que conté pautes bàsiques per a venedors i consumidors sobre manipulació i preparació d’aliments.

Als fons dels CRAI Biblioteques de la UB trobareu molta bibliografia sobre toxicologia alimentària, manipulació dels aliments, contaminació dels aliments i seguretat alimentària en general.

Finalment, també us enllacem aquesta infografia sobre infeccions toxicoalimentàries, elaborada per la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC) en motiu d’aquest dia, que inclou dades sobre infeccions toxicològiques alimentàries i consells preventius:

Infografia_SEIMC

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.