El CRAI UB ha signat la declaració de la Haia sobre la cerca i l’extracció de coneixement en l’era digital


El CRAI UB acaba de signar The Hague Declaration on Knowledge Discovery in the Digital Age que té el poder de donar forma a la pràctica de la investigació ètica, la reforma legislativa i el desenvolupament de polítiques i infraestructures de l’accés obert.

Més de 100 organitzacions i persones han signat aquesta Declaració sobre la cerca i l’extracció de coneixement en l’era digital, per demanar canvis immediats en les lleis de propietat intel·lectual (PI) i l’eliminació d’altres barreres que impedeixen un accés a les dades més ampli i més igualitari.

Les organitzacions i els individus que desitgin donar suport a la Declaració poden afegir la seva signatura en el seu lloc web oficial. Fent-ho, reconeixeran oficialment l’enorme potencial que té la cerca i l’extracció de coneixement i alhora reconeixeran que cal prendre mesures per assegurar que tothom pugui beneficar-se d’aquest potencial.

Per obtenir més informació:

  • Visiteu el lloc web de la Declaració per llegir-ne el text complet i per descarregar-vos la infografia que l’acompanya.
  • Contacteu amb LIBER, l’Associació de Biblioteques de Recerca Europees, que ha liderat el treball per al desenvolupament de la Declaració.
Aquesta entrada s'ha publicat en Ciència, CRAI, Recerca i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.