Publicades les dades del nou Factor d’Impacte al Journal Citation Reports


Impact-Nick Southall

Foto de Nick Southall CC BY-NC 2.0

Thomson Reuters ha publicat la versió 2015 del factor d’impacte a Journal Citation Reports, corresponent a les dades de 2014.

El factor d’impacte és un dels índexs de revistes científics més usats i amb prestigi. Science Edition conté enguany un total de 8.618 publicacions, i Social Science Edition 3.143.

Com es calcula el factor d’impacte?

El factor d’impacte d’una revista és la mitjana de vegades que en un any s’han citat els articles que ha publicat aquesta mateixa revista en els dos anys anteriors. Es calcula dividint el nombre d’articles que ha publicat una revista en un any entre les cites que aquests articles han rebut en els dos anys anteriors.

Com consultar el factor d’impacte?

Cal accedir a Web of Science (WoS) i anar a Journal Citation Reports. Des d’aquí, escolliu Science Edition o Social Science Edition, l’any 2014 i els criteris de cerca que us interessin (per nom de publicació, per àmbit temàtic, per territori, etc.)

Recordeu que per accedir al WoS o a qualsevol altre recurs electrònic, ho haureu de fer mitjançant el vostre codi i contrasenya de la UB. Més infomació: http://crai.ub.edu/que-ofereix-el-crai/acces-recursos/acces-recursos-proxy

44 revistes catalanes, valencianes i balears al Journal Citation Reports (JCR 2015)

Al blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) hi trobareu una breu anàlisi de les publicacions, on es posa de manifest la posició capdavantera de Catalunya a escala estatal pel que fa a les publicacions mèdiques.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, Ciència, Notícies, Novetat destacada i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.