Scientia, el nou Dipòsit d’Informació Digital del Departament de Salut


El Departament de Salut ha posat en funcionament el repositori Scientia:

Scientia (c) Departament de Salut

Scientia és un repositori d’accés obert a la literatura científica científica produïda pels professionals, personal investigador i docents que presten serveis en les entitats i centres que conformen el sistema sanitari públic de Catalunya.

La Resolució de 20 de març de 2015, d’impuls de la política institucional de promoció de l’accés obert a la literatura científica que es genera des de les diferents entitats i centres del sistema sanitari públic de Catalunya sol·licita que tot el personal del sistema sanitari públic català o d’entitats finançades per l’Administració sanitària catalana dipositi les seves publicacions de recerca al repositori Scientia.

En aquest repositori s’hi pot trobar documentació dirigida a professionals sanitaris, però també material de divulgació adreçat a la ciutadania. Els documents estan organitzats en comunitats (institucions participants) i col·leccions d’acord a l’origen, tipologia i objecte dels documents:

  • Articles científics
  • Monografies
  • Revistes
  • Estudis i informes tècnics
  • Guies de pràctica clínica
  • Documents de recomanacions i protocols
  • Presentacions a jornades i congressos
  • Material de divulgació

Amb la reunió en una sola font d’informació de multitud de documentació avui dia dispersa per la xarxa, les intranets i les entitats del sistema sanitari públic català, amb el temps, Scientia està cridat a ser un instrument fonamental per a la recerca bibliogràfica d’alumnes, investigadors i professionals de l’àmbit. Enhorabona per la iniciativa!

Més informació: Sobre Scientia

Aquesta entrada s'ha publicat en Cercadors, Ciència, Medicina, Notícies, Novetat destacada, Salut i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.