Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016


gastronomia-salutCatalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia 2016. En un acte celebrat el passat 2 de juliol a la Pedrera, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va rebre la distinció de mans del Director Tècnic del Fòrum Mundial de Turisme Gastronòmic, Iñaki Gaztelumendi.

En el mateix acte la xef Carme Ruscalleda va ser nomenada ambaixadora de “Catalunya Regió Europea de Catalunya”, iniciativa que posarà especial atenció en la relació entre els productes agroalimentaris locals, la cuina i el paisatge, com a elements connectats i generadors d’identitat i sostenibilitat, i que també vol compartir experiències amb els altres participants de la Plataforma European Region of Gastronomy, que pretén millorar la qualitat de vida a les regions europees mitjançant la promoció de les cultures alimentàries i la innovació gastronòmica .

La Universitat de Barcelona figura entre les entitats que ja han signat l’acord d’adhesió, que vol posicionar Catalunya com a destí turístic enogastronòmic.

Catalunya compartirà el títol amb la regió portuguesa del Miño.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Cuina, Farmàcia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.