Identificada la manera d’obtenir derivats del cànnabis sense efectes cognitius adversos


CANNABISUn grup d’investigadors de la UB i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives (CIBERNED) participen en un nou treball científic, publicat el 9 de juliol a la revista PLOS Biology, que ha aconseguit dissociar determinats efectes terapèutics dels cannabinoides dels seus principals efectes indesitjables. Aquest important avenç identifica noves dianes terapèutiques en el sistema nerviós central i permetrà dissenyar en el futur nous medicaments.

En aquest treball, que obre les portes a noves dianes terapèutiques per optimitzar l’ús terapèutic del cànnabis, hi col·laboren els experts Estefanía Moreno, Gemma Navarro, Carmen Lluís, Enric I. Canela i Peter J. McCormick, del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular (Biologia) i del Grup de Recerca de Neurobiologia Molecular de la UB. La recerca està dirigida per Rafael Maldonado, del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF, Patricia Robledo i Xavier Viñals (IMIM-Hospital del Mar), i també hi participen experts de la UAB.

Llegiu la notícia completa a UB-WEB

Aquesta entrada s'ha publicat en Recerca i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.