Investigadors de la UB descobreixen noves aplicacions del Fingolimod per millorar els dèficits cognitius de la malaltia de Huntington


equip_JAlberch891.jpg_339608546El Fingolimod, un medicament utilitzat habitualment en el tractament de l’esclerosi múltiple, restitueix la plasticitat sinàptica de l’hipocamp i millora les funcions de la memòria. Aquest és el principal resultat d’una recerca que han dut a terme investigadors de la UB i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) amb ratolins amb malaltia de Huntington. El treball ha estat publicat a la revista Human Molecular Genetics i destacat a la revista Nature Reviews Neurologya les que podeu accedir a través del CRAI de la UB.

Segons explica Jordi Alberch, catedràtic del Departament de Biologia Cel·lular, Immunologia i Neurociències de la UB i director d’aquesta recerca, «els resultats preclínics mostren una millora dels factors cognitius en la malaltia de Huntington. Tenint en compte que el medicament ja ha superat els tests de seguretat —i que se sap que també pot millorar dèficits motors en ratolins amb aquesta malaltia—, aquest treball destaca el Fingolimod com un medicament prometedor per tractar la malaltia de Huntington». «A mig termini es podrien dur a terme assajos clínics amb pacients», remarca l’expert, que és també cap del Grup de Recerca Consolidat de Fisiopatologia de Malalties Neurodegeneratives de la UB i investigador de l’IDIBAPS.

Font de la notícia: UB WEB

Aquesta entrada s'ha publicat en Medicaments, Recerca i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.