Dia Mundial de la Diabetis


William Helsen

Foto de William Helsen CC BY-NC 2.0

La data del 14 de novembre va ser escollida el 1991 per la Federació Internacional de la Diabetis i es correspon amb la data de naixement del científic Frederick Banting, el qual, juntament amb Charles Best, van descobrir la insulina l’any 1921. El Dia Mundial de la Diabetis compta amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut(OMS) i des del 2007 ha esdevingut un dels Dies Oficials de Nacions Unides (resolució 61/255). El cercle blau (el color de la bandera de l’ONU) simbolitza la unitat de la comunitat mundial front la pandèmia de la diabetis.

El lema d’enguany és “Menjar de manera saludable”, i pretén conscienciar de la importància d’una bona alimentació per a la prevenció de la diabetis de tipus 2.

Al web de la Federació Internacional de la Diabetis, trobareu el diabetis atles, a més d’altra informació diversa sobre aquesta malaltia que afecta a mig milió de catalans i prop de 415 milions d’adults de tot el món.

També trobareu més informació al catàleg del CRAI cercant la matèria “diabetis” i accedint a bases dades i revistes científiques vinculades amb aquesta temàtica.

Aquesta entrada s'ha publicat en Salut i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.