L’ICMJE actualitza les seves recomanacions, bones pràctiques i estàndards ètics per a la investigació i la publicació en revistes biomèdiques


L’International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE) ha actualitzat recentment les anomenades Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly Work in Medical Journals, altrament conegudes com pautes Vancouver (i altament populars entre el nostre alumnat de Treball Final de Grau pel que fa al seu apartat de format de les citacions i referències bibliogràfiques).

ICMJE

A l’apartat sobre la responsabilitat d’autors, editors, revisors, etc. ha quedat inclòs el tema de les anomenades revistes depredadores (en anglès, les “predatory journals”):

A growing number of entities are advertising themselves as “medical journals” yet do not function as such (“predatory journals”). Authors should be aware of the integrity , history, practices and reputation of the journals to wich they submit manuscripts. Further guidance is available at http://www.wame.org/about/principles-of-transparency-and-best-practice

A l’apartat de la preparació de l’article manuscrit, les recomanacions encoratgen a incloure els números ORCID de tots els autors. A la web del CRAI trobareu explicacions i recomanacions per a la creació i ús d’aquest identificador d’investigador i instruccions concretes sobre com inserir l’identificador en el Curricul@ del GREC UB.

Pel que fa a les cites i referències bibliogràfiques no hi ha cap canvi. De totes maneres, cal saber que en referència a l’estil bibliogràfic, les recomanacions de l’ICMJE són molt generals i remeten a les pautes de la National Library of Medicine per a veure tots els detalls i exemples: NLM’s Citing Medicine, 2nd Edition

A la web de l’ICMJE accedireu a les recomanacions actualitzades. I a l’apartat News & Editorials trobareu un PDF amb les anotacions dels canvis fets per localitzar-les fàcilment.

Avui les biblioteques de Farmàcia i Torribera reprenem l’activitat amb els horaris habituals. Al web del CRAI trobareu més informació sobre els horaris especials d’aquest període d’exàmens. Bon any 2016 i bon estudi!

Aquesta entrada s'ha publicat en Ciència, Farmàcia, Notícies, Novetat destacada, Recerca, Revistes i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.