Exposició: «Farmacèutics nissaga Viader: 300 anys d’història de la medicina i la farmàcia»


farmacia_viaderAquesta exposició, que podreu veure fins al quatre de març al vestíbul de l’Edifici B de la Facultat de Farmàcia, té per objectiu donar a conèixer l’important llegat històric i científic dels farmacèutics Viader. La nissaga s’inicia el 1680 amb el metge Josep Viader Fàbregas. Els farmacèutics Viader —van obrir la primera farmàcia el 1825 a Sant Sadurní d’Anoia— han exercit totes les branques de la professió, des de l’oficina de farmàcia fins a la farmàcia galènica, passant per la indústria farmacèutica i cosmètica, les anàlisis clíniques i bromatològiques, i també, la recerca i la docència.

L’exposició recull una mostra representativa de més de 1.500 peces que Ramon Viader, últim farmacèutic de la saga, ha recopilat, restaurat i classificat. Inclou llibres, documents, pots de farmàcia, instrumental de laboratori, farmàcia galènica, títols i arxius diversos. En un futur, es preveu cedir tot aquest material al Museu de Farmàcia de Catalunya.

Font de la notícia: UB-WEB

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Farmàcia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Exposició: «Farmacèutics nissaga Viader: 300 anys d’història de la medicina i la farmàcia»

  1. Retroenllaç: Exposició: «Farmacèutics nissaga Viader: 300 anys d’història de la medicina i la farmàcia» | Santako.com

Els comentaris estan tancats.