Seminari de recerca: “Més enllà dels inhibidors: atacant nous llocs i mecanismes d’acció amb l’ajuda d’eines computacionals”


El proper dimarts 26 d’abril continua el cicle de Seminaris de Recerca 2016: a les 12:30 h, a l’Aula A-5 (edifici A), tindrà lloc la conferència Més enllà dels inhibidors: atacant nous llocs i mecanismes d’acció amb l’ajuda d’eines computacionalsa càrrec del Dr. Xavier Barril, de l’àrea de Fisicoquímica.

El Dr. Barril és professor associat del Departament de Fisicoquímica de la Facultat i investigador del grup Biologia computacional i disseny de fàrmacs d’aquest departament. També és investigador de l’ICREA, l’Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats:

Dr. Xavier Barril (Font de la imatge: ICREA)

Dr. Xavier Barril (Font de la imatge: ICREA)

La seva recerca se centra en el descobriment de molècules bioactives que exploten mecanismes inusuals d’acció a través d’un ús combinat de tècniques computacionals i experimentals. El seu grup també desenvolupa noves eines computacionals per fer front a aquests objectius i s’esforça per millorar la comprensió molecular de processos biològics.

Per ampliar la informació sobre la temàtica del seminari podeu consultar els més de 60 articles publicats pel Dr. Barril, indexats a la base de dades Scopus. A partir d’aquí, podeu ampliar la informació a Scopus emprant paraules clau com ara: computer-aided drug design; structure-based drug discovery; validation of new therapeutic targets.

Finalment, podeu consultar les tesis doctorals dirigides, o localitzar altres documents de l’àmbit cercant al catàleg del CRAI mitjançant matèries com “disseny de medicaments”, “biologia computacional”, “dinàmica molecular”, entre altres.

Al Dipòsit Digital trobareu disponibles les presentacions dels Seminaris Tecnològics i Seminaris de Recerca del 2016 i anys anteriors. A la pàgina web de la Facultat de Farmàcia trobareu tota la informació referida a les conferències i seminaris tecnològics i de recerca.

Aquesta entrada s'ha publicat en Ciència, Conferències, Farmàcia, Recerca, Seminaris i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.