Aprovada la Declaració ètica i de bones pràctiques per a les revistes científiques editades per la Universitat de Barcelona


2016_declaracio_eticaEl Consell de Direcció va aprovar el passat 8 de febrer la Declaració ètica i de bones pràctiques per a les revistes científiques editades per la Universitat de Barcelona, que va ser ratificada pel Consell de Govern el 16 d’abril.

La Universitat de Barcelona, que promou l’edició de revistes digitals en accés obert i vetlla per la transmissió del coneixement científic rigorós i de qualitat, ha pres com a referència el Codi de conducta i bones pràctiques per a editors de revistes científiques que defineix el Comitè d’Ètica de Publicacions (COPE).

És imprescindible que totes les parts implicades en el procés d’edició —directors, avaluadors i autors— coneguin i acatin els principis d’aquest codi.

Trobareu un enllaç a la declaració (en català, espanyol i anglès) a la pàgina d’inici de Revistes Científiques de la Universitat de Barcelona (RCUB)  i al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona.

Aquesta entrada s'ha publicat en CRAI, Recerca, Revistes i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.