Dia Mundial de l’Alzheimer


Avui 21 de setembre es celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer. Des de l’any 1994 s’aprofita aquesta data per conscienciar de la importància de la recerca per combatre aquesta malaltia i del paper que fan les persones que cuiden als malalts que la pateixen. La campanya d’enguany, precisament, està dedicada als cuidadors.
En la Primera Conferència Ministerial de la OMS sobre l’Acció Mundial sobre la Demència  es va estimar en 47,5 milions el total de casos d’aquesta malaltia en tot el món. Es preveu que aquesta xifra incrementi a causa de l’envelliment de la població.

A la nostra Facultat, l’Alzheimer és una de les línes d’investigació del Grup de Recerca en Envelliment i Neurodegeneració (GREN). Fa un parell d’anys, al nostre blog destacàvem l’estudi sobre els efectes neuroprotectors de la proteïna sirtuïna 1 en ratolins amb Alzheimer liderat per la Dra. Mercè Pallàs, investigadora principal del GREN.

 Trobareu més informació sobre aquesta malaltia:

Aquesta entrada s'ha publicat en Recerca i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Dia Mundial de l’Alzheimer

  1. Retroenllaç: Dia Mundial de l’Alzheimer | Santako.com

Els comentaris estan tancats.