El teixit adipós marró també és capaç de secretar factors que activen el metabolisme de greixos i carbohidrats


teixitacatdefEl teixit adipós marró —principal òrgan generador de calor al cos— és també un òrgan endocrí que secreta factors senyalitzadors que activen el metabolisme dels greixos i els carbohidrats, segons un article de revisió de la revista Nature Reviews Endocrinology, signat pels professors Francesc Villarroya, Rubén Cereijo, Joan Villarroya i Marta Giralt, del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular i del CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) de l’Institut de Salut Carlos III.

El teixit adipós marró (TAM) ajuda a «cremar més calories» i a produir calor corporal a partir dels greixos. Segons el nou estudi, aquest tipus especial de greix —el motor de la termogènesi— també té una funció endocrina capaç d’activar el metabolisme lipídic i glucídic del conjunt de l’organisme, que es perfila com una futura diana terapèutica per tractar patologies com l’obesitat.

Llegiu l’article complet a UB-WEB

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Articles, Farmàcia, Recerca, Salut i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.