Dia Mundial de la Diabetis


La data del 14 de novembre va ser escollida el 1991 per la Federació Internacional de la Diabetis i es correspon amb la data de naixement del científic Frederick Banting, el qual, juntament amb Charles Best, van descobrir la insulina l’any 1921. El Dia Mundial de la Diabetis compta amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut(OMS) i des del 2007 ha esdevingut un dels Dies Oficials de Nacions Unides (resolució 61/255).

En ocasió d’aquesta diada, l’Organització Mundial de la Salut vol ressaltar la importància de la prevenció i el tractament de la diabetis. La taxa de malalts de diabetis de tipus 2 s’ha quadruplicat des dels anys 80 fins a arribar a la xifra de 422 milions de malalts l’any 2016. Una de les causes d’aquest augment són l’obesitat i els mals hàbits alimentaris. A l’Informe Mundial sobre la Diabetis, l’OMS dóna recomanacions de com afrontar aquesta problemàtica.

Al web de la Federació Internacional de la Diabetis, hi trobareu el diabetis atles, a més d’altra informació diversa sobre aquesta malaltia que afecta a mig milió de catalans.

També trobareu més informació al catàleg del CRAI cercant la matèria “diabetis” i accedint a bases dades i revistes científiques vinculades amb aquesta temàtica.whd2016_diabetes_infographic_v2_pagina_1

Aquesta entrada s'ha publicat en Salut i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Dia Mundial de la Diabetis

  1. Retroenllaç: Dia Mundial de la Diabetis | Santako.com

Els comentaris estan tancats.