Nou mètode computacional per dissenyar fàrmacs de manera més eficient


xavier_barrill_grupInvestigadors de la Universitat de Barcelona han desenvolupat un mètode computacional més eficaç per identificar nous fàrmacs. El treball, publicat a la revista científica Nature Chemistry, planteja una nova manera d’afrontar el descobriment de molècules amb activitats biològiques. Com que es basa en un principi diferent, el mètode complementa les eines convencionals i permet avançar en el camí del disseny racional de fàrmacs. L’investigador ICREA Xavier Barril, de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació i de l’ Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB), ha liderat aquest projecte, en el qual també han participat el catedràtic Francisco Javier Luque i l’investigador en formació Sergio Ruiz Carmona, membres de la mateixa Facultat.

Llegiu l’article accedint a la revista Nature chemistry a través del CRAI de la Universitat de Barcelona:

Ruiz-Carmona, S.; Schmidtke, P.; Luque, F. J.; Baker, L.; Matassova, N.; Davis, B.; Roughley, S.; Murray, J.; Hubbard, R., i Barril, X. «Dynamic undocking and the quasi-bound state as tools for drug discovery». Nature Chemistry, octubre de 2016. Doi: doi:10.1038/nchem.2660

Llegiu la notícia completa a UB-WEB.

Aquesta entrada s'ha publicat en Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, Farmàcia, Recerca, Universitat de Barcelona i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nou mètode computacional per dissenyar fàrmacs de manera més eficient

  1. Retroenllaç: Nou mètode computacional per dissenyar fàrmacs de manera més eficient | Santako.com

Els comentaris estan tancats.