La tercera edició dels Premis de la Càtedra UB-DANONE distingeix els millors treballs de final de grau sobre alimentació i nutrició


Aquest dimecres, 7 de març, la sala Ramón y Cajal de l’Edifici Històric va acollir l’acte de lliurament dels III Premis de la Càtedra UB-DANONE, una iniciativa amb què s’ha guardonat els millors treballs de final de grau del curs 2016-2017 dels ensenyaments de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments. Aquest guardons, impulsats per la Universitat de Barcelona i DANONE, donen suport i potencien les activitats de formació i promoció sobre alimentació i salut entre els joves estudiants en el marc de la Càtedra UB-DANONE.

En l’acte de lliurament, presidit pel rector de la UB, Joan Elias, també hi van participar Laia Mas, directora d’Afers Públics de DANONE; Jordi Camarasa, degà electe de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació; Victòria Castell, cap de l’Àrea de Planificació i Auditoria de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya); Conxa Castell, cap de servei de Promoció de Vida Saludable i de Prevenció de Malalties Cròniques no Transmissibles del mateix Departament, i la directora de la Càtedra UB-DANONE i catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la UB, M. Carme Vidal.

La nova edició dels Premis de la Càtedra UB-DANONE ha distingit els treballs Análisis de la estrategia alimentaria en la acogida de refugiados en Catalunya, presentat per l’alumna Laila Vivas sota la tutoria de la professora Itziar de Lecuona, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut UB, i Avaluació del xiclet per a l’administració gradual de compostos bioactius, de l’alumne Joel de Pablo, tutoritzat per la professora Carmen González Azón, de la Facultat de Química. Els premis tenen una dotació de 1.500 euros per a l’alumne autor del treball, i de 500 euros per al professor tutor.

Els premis de la Càtedra UB-DANONE són una iniciativa d’èxit en el marc de col·laboració entre el món de la universitat i l’empresa, que parteix de l’interès compartit per impulsar el desenvolupament i la innovació en l’àmbit de la salut i l’alimentació. Els treballs guardonats es trien mitjançant un procés que inclou una primera fase de selecció dels treballs finalistes per part d’un jurat integrat per professorat del Campus de l’Alimentació de Torribera de la UB.

La segona fase comporta la defensa pública dels treballs davant del jurat del premi, integrat per professionals de l’empresa DANONE, així com per representants del Campus de l’Alimentació de la UB, la Generalitat de Catalunya i el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat). En concret, en aquesta edició el jurat estava integrat pel director del Campus de l’Alimentació de Torribera, Josep Boatella; la vicedegana de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació encarregada del Campus de l’Alimentació, Maria Izquierdo; el director científic de DANONE, Gregorio Alegre; la gerent de nutrició d’R+D a DANONE, Marta Iguacen; la cap de l’Àrea de Planificació i Auditoria de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària del Departament de Salut, Victòria Castell; la subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Glòria Cugat; la vicepresidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, Marta Planas, i la directora de la Càtedra UB-DANONE, M. Carme Vidal.

Després de l’acte de lliurament dels premis i diplomes, va tenir lloc la conferència «L’esmorzar i el iogurt com a indicadors de la qualitat de la dieta», impartida per Andreu Prados, redactor científic i professor de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL.

Càtedra UB-DANONE

La Càtedra UB-DANONE, ubicada al Campus de l’Alimentació de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, és fruit de la col·laboració entre universitat i empresa per promoure, difondre i divulgar el coneixement sobre el iogurt i les llets fermentades en l’àmbit de l’alimentació, la nutrició i la salut. L’objectiu és fer arribar aquest coneixement a la societat a través dels mecanismes d’informació adequats per promoure la salut. La Càtedra UB-DANONE es regeix pel compromís d’oferir una informació objectiva i científica tant en el vessant docent i divulgatiu com en el de recerca multidisciplinària i transferència de coneixement i tecnologia.

 

Font de la Notícia: UB-WEB

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments, Campus de l'Alimentació de Torribera, Ciència, CTA, estudiants, Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, Nutrició, Premis i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.