III Premi «El Farmacéutico Joven» d’implantació de serveis farmacèutics


Premis el Farmacéutico Joven abril 2018El dia 25 d’abril va tenir lloc la presentació dels treballs dels alumnes dels torns A i E de l’assignatura Estades en Pràctiques Tutelades nominats per les diferents unitats de coordinació docent (UCD) per participar al III Premi «El Farmacéutico Joven». Aquest premi, convocat pel Deganat de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB i la revista en línia El Farmacéutico Joven, està orientat al disseny i estructuració d’un servei farmacèutic per implementar en una farmàcia comunitària o en un servei de farmàcia d’hospital.

Els estudiants del grau de Farmàcia, dins de les activitats de l’assignatura troncal Estades en Pràctiques Tutelades, elaboren una memòria orientada al desenvolupament de nous serveis que es poden introduir a la farmàcia comunitària o a la d’hospital.

Aquests treballs, supervisats pel professorat, pretenen que els alumnes adquireixin competències transversals pròpies de l’assignatura, com ara la capacitat creativa i emprenedora ―entesa com la capacitat de formular, dissenyar i gestionar projectes―, la capacitat de cercar i integrar nous coneixements i actituds, i el treball en equip ―entès com a capacitat de col·laborar amb els altres i contribuir a un projecte comú.

De tots els treballs desenvolupats pels estudiants dels torns A i E, cada professor va designar un treball que complís els requisits i el va nominar per al premi. En total es van nominar onze treballs, que els alumnes van defensar en aquest acte.

L’acte el va inaugurar el Dr. Jordi Camarasa, degà de la Facultat. El jurat estava constituït per la Dra. Yolanda Cajal, vicedegana de Recerca, Política Científica i Transferència, la Dra. Montserrat Miñarro, cap d’estudis del grau de Farmàcia, la Dra. Marian March, coordinadora general de la Unitat Docent d’Estades en Pràctiques Tutelades i dos membres de l’editorial de la revista.

El jurat es va basar en els criteris següents:

  • Fonament: experiències recollides en la literatura nacional i internacional.
  • Necessitat del servei.
  • Destinataris del servei: a qui va destinat i campanya de comunicació.
  • Descripció del servei: materials i mètodes.
  • Pla d’actuació: personal i temps dedicat, preu del servei, usuaris receptors.
  • Fitxa de procés.
  • Valoració del servei: punts forts i febles.
  • Reflexions per compartir.

El jurat també va consensuar atorgar els premis als treballs següents:

1r Premi: treballs guanyadors

Farmàcia comunitària

Técnica de screening en orina para la detección de cistitis no complicada

Autores: Sara Benadel i Paula Franch
Professora: Maria Rubio

Farmàcia d’hospital

Vacunación: calendario y viajeros

Autors: Jèssica Bosch i Alex Santomà
Professors: David Berlana i Ignasi Cardona

1a Menció

Farmàcia comunitària

Proyecto RE-Scanner

Autors: Mireia Román, Mònica Serra i Adrià Vilaró
Professora: Montserrat Iracheta

Farmàcia d’hospital

Optimización de la adherencia en pacientes en tratamiento con temozolomida por glioblastoma con Servicio Personalizado de Dosificación

Autors: Laia Gispert i Ariadna Gracia
Professora: Dolors Soy

2a Menció

Farmàcia comunitària

Medicomp: una herramienta para una mejor comunicación farmacéutica y control del paciente ambulatorio

Autores: Cristina Gómez, Carmina Noguera i Gisela Rovira
Professores: Neus Caelles i Montserrat Canela

Farmàcia d’hospital

Integración de un protocolo hospitalario – alerta para medicamentos fotosensibles en la prescripción informatizada

Autora: Inés Fallón Estaún
Professora: Maite Bosch

Els estudiants que han guanyat el primer premi, tant de l’àmbit de la farmàcia comunitària com de l’hospitalària, rebran 200 € i la publicació del treball a la revista en líniaEl Farmacéutico Joven. Els estudiants que han guanyat les mencions honorífiques rebran una inscripció gratuïta a un curs formatiu d’Ediciones Mayo SA, empresa editora de la revista i la publicació del treball a la revista.

Aquestes iniciatives contribueixen a fomentar que els alumnes integrin nous coneixements, habilitats i actituds que afavoreixen la seva integració en el camp professional de la farmàcia assistencial. Al mateix temps, amb aquestes iniciatives es creen sinergies entre les empreses orientades a la divulgació del món farmacèutic i la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació.

Font de la notícia: web de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació

Aquesta entrada s'ha publicat en Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, Farmàcia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.