Remenja’mmm, una gran iniciativa contra el Malbaratament alimentari


Remenja’mmm és un projecte presentat per Pont Alimentari i BCN comparteix el menjar que té per objectiu sensibilitzar tant els consumidors com la indústria de restauració i hostaleria en la prevenció del malbaratament alimentari, oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. La campanya se centra a oferir una solució pràctica (un envàs especialment dissenyat i atractiu) per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals a les taules dels restaurants.

Els objectius de la campanya són:

  • Reduir el malbaratament alimentari derivat de les activitats de la restauració.
  • Fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari, les oportunitats de prevenció, així com els beneficis ambientals i socioeconòmics associats.
  • Difondre les bones pràctiques que facin els restaurants participants.
  • Augmentar la sensibilització sobre el malbaratament alimentari i les bones pràctiques en el consum.
  • Incidir en els hàbits dels consumidors, normalitzant actituds com endur-se dels restaurants el menjar i la beguda no consumida.
  • Contribuir a assolir els objectius de reducció del malbaratament alimentari i prevenció de residus establerts per la legislació europea, estatal i catalana: economia circular, ús eficient dels recursos, mitigació del canvi climàtic, producció i consum sostenibles…
  • Implicar en la campanya les administracions públiques i aglutinar els altres actors involucrats en el malbaratament (entitats sense ànim de lucre, indústria, etc).

Els bons resultats han portat les entitats promotores a organitzar  la Primera edició dels Premis Remenja’mmm, que volen reconèixer els restaurants que lluiten de forma més activa contra el malbaratament alimentari, i que va comptar amb la participació de 32 establiments.

Fonts de la notícia: Web de Remenja’mmm i El País.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.