Reconeixement a la UB per haver estat pionera en la implantació dels estudis de Nutrició


nutricio.jpgL’Acadèmia de Nutrició i Dietètica d’Espanya ha fet un reconeixement públic a les tres universitats pioneres en la implantació dels estudis de Nutrició a l’Estat, entre elles la Universitat de Barcelona. L’acte va tenir lloc el dia 2 de juliol al saló d’actes de la Facultat de Ciències de la Universitat de Navarra.

Pilar Cervera, primera directora del Centre d’Ensenyament Superior de Nutrició i Dietètica (CESNID), adscrit a la UB, va recordar les primeres etapes d’aquests estudis, primer com a títol propi, després com a diplomatura, i finalment com a grau universitari. Carmen Vidal, professora de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB, a la qual estan adscrits els estudis de Nutrició, va agrair el reconeixement en nom de la Facultat i va assenyalar que la UB també és pionera en la creació d’un Campus de l’Alimentació, amb una vocació clarament interdisciplinària per reflectir la transversalitat d’aquest àmbit del coneixement. La vicerectora de Docència i Ordenació Acadèmica, Amelia Díaz, va agrair el reconeixement en nom del rector i va reiterar que el suport de la Universitat als estudis a l’entorn de l’alimentació no se circumscriu només al passat sinó que és una aposta ferma de futur de l’actual equip de govern.

També hi va haver paraules de reconeixement i gratitud per a Josep M. Bricall, rector de la UB en el moment en què es van implantar els estudis a la UB, i per a Abel Mariné, que en la seva condició de director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya va tenir un paper decisiu perquè el Consell d’Universitats acordés introduir en el catàleg espanyol de titulacions universitàries els títols de Nutrició i de Ciència i Tecnologia dels Aliments, que ja existien en altres llocs del món però no a Espanya.

En aquest mateix acte van ser proclamats acadèmics numeraris d’honor Abel Mariné, Carmen Vidal, Maria Izquierdo i Andreu Farran, tots ells professors del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Campus de l'Alimentació de Torribera, Farmàcia, Nutrició, Premis, Universitat de Barcelona i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.